Na meer dan 25 jaar gewerkt te hebben als antroposofisch huisarts, ben ik tot september 2015 werkzaam geweest als consultatief arts voor antroposofische geneeskunde.

Daarnaast heb ik gewerkt als arts in diverse Rotterdamse instellingen voor kinderen en volwassenen  met een  verstandelijke beperking, o.a. in  Huize Thomas, Bride en Helias. Juist de combinatie van het contact met mensen mét en zonder een handicap maakt voor mij het beoefenen van geneeskunde tot een boeiende en inspirerende activiteit.

Mijn interessegebied is breed. Naast het werk als consultatief arts en arts in de hierboven genoemde instellingen, ben ik  werkzaam geweest als schoolarts voor diverse Vrije Scholen in de regio Rotterdam.

Kinderen met en zonder verstandelijke handicap hebben mijn grote interesse en het is mijn ervaring dat juist kinderen goed reageren op een antroposofische aanpak van medische, maar ook opvoedkundige problemen. Niet alleen in kinderen ben ik geïnteresseerd. Vanuit mijn achtergrond als instellingsarts vind ik een probleem als autisme buitengewoon uitdagend.  Ook het spreken over biografische problematiek hoort bij mijn werk. Ik denk dat de antroposofie en de antroposofische geneeskunde voor een breed scala aan problemen uitgangspunten biedt.

Een activiteit die daar mee te maken heeft en die ik steeds meer ontplooi is het geven van onderwijs en het verzorgen van cursussen, al dan niet samen met anderen. Op deze site is daar informatie over te vinden.

Ook is het voor mij een uitdaging om eenmaal verworven inzichten of gedachtes onder woorden te brengen. Een aantal door mij geschreven artikelen vind u op deze website.

 

 

.